Laatst gewijzigd
 

Welkom op canyon.buitensport.info
Canyoning is zwemmen, springen, lopen, abseilen door een door het water in rots uitgesleten kloof (canyon). Canyoning begon ooit als combinatie van speleo en wildwatertechnieken, maar is het uitgegroeid tot een op zich zelf staande spectacualie buitensport. Een sport die in beweging is, technieken en materialen zijn nog volop aan verandering onderhevig. Op deze site kun je veel canyoning foto's vinden. Ze geven je een aardige indruk van deze vaontuurlijke buitensport.Favorieten
Voeg deze site toe aan je favorieten: klik hier 
Gratis nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van nieuws op de site en outdoor evenementen? 
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief! 

 

 
Subscribe 
Unsubscribe 

Disclaimer:
Alle informatie op deze site is gericht op sportieve mensen met ervaring in Canyons. Dit is geen handleiding voor safe canyoning. Buitensport.info en Buitensport.tv kunnen  nooit aansprakelijk gesteld worden voor ongevallen voortgekomen uit hier beschreven activiteiten, tips en technieken. Goed advies: begin niet aan canyoning zonder gids of opleiding!
Mail redactie
 
 
Prijsvraag
Op buitensport.info kun je je buitensport uitrusting compleet maken.
Doe mee met de maandelijkse prijsvraag.
In maart maak je kans op de superkleine Luxon Dakkantkijker die alles 8x dichterbij haalt.
 

Safe Canyoning!
Canyoning is een extreme buitensport. Deze site is geen canyoning handleiding, canyoning kun je alleen leren van een kenner. Met een goede voorbereiding, kennis van de locatie, het weer, touw- en reddingstechnieken en een complete uitrusting maak je de risico's van deze avontuurlijke sport aanvaardbaar. 

Topo-info
Het tweede deel van de informatie over topo's is online. Binnenkort volgt meer info met voorbeelden en met links naar diverse sites met Canyon topo's.
Voorwaarts!
Snelheid is belangrijk. Maar hoe beweeg je je nu veilig door een canyon. Springen, glijden, abseilen, toggelen, lopen, klimmen, het komt allemaal aan bod...
Materiaal en uitrusting
Wat neem je minimaal mee een canyon in en welke materialen verdeel je over de groep? Deze lijst is een geheugensteuntje en kan je helpen bij je materiaalkeuze.
    Nieuw op de site
8-12-2002: Noodnummers in West-Europese landen
8-12-2002: Topo Trou Blanc met uitleg

 

Copyright © 2022 Wout van de Woude voor buitensport.info