Foto: Trou Blanc
© Ric à Rac

Trou Blanc is een spectaculaire Canyon op het Franse Eiland Réunion. Ric a Rac, een lokaal canyoning bedrijf heeft deze topo gemaakt en gaf toestemming deze hier te publiceren en van commentaar te voorzien. Een topo die zo gedetailleerd is als deze zul je overigens zelden aantreffen. Waarom dan zo'n topo op deze plaats? Als je hierna een andere topo leest, dan weet je wat je niet weet...

In de topo Gebruikte afkortingen:
R = rappel = abseil
T = Toboggan = glijbaan
Deze pagina is tot stand gekomen dankzij de welwillende medewerking van  Emeric Beaucheron Society Ricaric Canyon Réunion.
Mail redactie

  

Locatie:
Kaart  IGN au 1/25000 e., N° 4402 RT, St.-Denis, Cirque de Mafate et de Salazie Coördinaten : 156.650 57.375

Kenmerken
Lengte: 1710 m 
Aanlooptijd: 0.45 uur
Pendelen met auto: 0.00 uur
Hoogte instap : 850 m 
Hoogte uitstap: 630 m
Hoogteverschil : 220 m
Tijdsduur: 5 uur
Totale tijd: 6 uur

Moeilijkheidsgraad= ++++
Moeilijkheid verticaal = + 
Moeilijkheid water = ++++
Engagement (beperking van ontnappingsroutes)= +++
Behaking = ++++
Hoogste abseil = 20 m (zonder extra abseil als toegift)
Klik topo's voor een grotere versie.


Behaking
Goed. De equipering bestaat uit verschillende soorten haken. Waaronder expansiepluggen, pitons en spits maat 8. Het grootste dele bestaat uit spits met plaquettes maatje 8. Het gebeurd regelmatig dat deze 'verdwijnen' neem daarom eigen boutjes en verschillende types plaquettes mee. Vul dit aan met maillons rapide en bandsling om de verankering te dubbelen. 
Typische kenmerken: 
Water: Trou Blanq is een waterwalhalla voor wie er mee om weet te gaan. Je moet uitgerust zijn met kennis van wildwater, goeie meteovooruitzichten en een permanente waakzaamheid.
Een pittige Canyon voor wie niet goed kan anticiperen, met iedere waterstand is hij anders. Zwemmen door een bassin of erdoorheen lopen, sprongen die mogelijk of onmogelijk zijn als gevolg van verplaatsing van sedimenten. Daarom is het nodig canyoning volledig te beheersen en voldoende te weten van wildwater. 
Opmerking: sinds het regenseizoen van 1998 is het begin van de Canyon aanzienlijk verandert door de val van drie grote rotsblokken. Dit zijn nu de eerste drie abseils..
Klik hier voor de gedetailleerde beschrijving van de Abseils en Glijbanen.
 

 

Copyright © 2002 Wout van de Woude  
voor buitensport.info

Laatst gewijzigd 07 januari 2003