Meest Gestelde Vragen...Skate RoutesSkate evenementenComing Soon ... !!!

   Home

Produktinfo: Tips voor nightskating

Gezien worden in het donker. Bij de nightskates verschijnen mensen opgetuigd als een kerstboom. En met deze snufjes en wannahaves wil menigeen best gezien worden. Lichtgevende wielen, blauwe wolken, en lichtslangen. Er is van alles te koop, als je maar weet waar...  Goedkoop zijn ze niet altijd, daarom heten het ook wanna-haves. 

Verwante pagina's:
Nightskates
Skate Safe!

Printen
Alle pagina's kun je uitprinten met één druk op de knop.

Mail redactie 

  


Bladelights 
De laatste ontwikkeling op het gebied van veiligheid is de bladelight. Hij schijnt een hel blauw iodelicht vooruit, dat je een goed zicht geeft op het wegdek voor je. Naar achteren knippert er ene duidelijk rood licht. Bijkomende effecten: het is alsof je op een blauwe wolk skate. 

Prijs voor 2 skates: 60 Euro, voor 1 skate: 25 Euro. (online bestellen via www.bladelight.de). Zonder wielen weegt het geheel 30 gram, het past op ieder type skate en volgens de fabrikant ben je vanaf 500 meter afstand zichtbaar.
 
  Refelctie banden met verlichting
Het principe is simpel: een reflecterende strook bevestig je met klitteband rond je bovenarm, middel kniebeschermer (zoveel mogelijk op kijk hoogte voor automobilisten). Er zijn types te koop met knipperende led-jes (zie afbeelding) en met andere knippereffecten.

Prijs: vanaf ongeveer 4 euro bij o.a. Hallfords

Lichtgevende wielen… 
Populair onder deelnemers aan de nightskates in de grote steden en zeker in Parijs. Ze zijn wat duurder dan gewone wielen en moeilijk in de maat 78 te krijgen, maar als je ze hebt, dan heb je ook wat! Geen batterijen nodig, een dyname levert de energie. Twee lichtgevende wielen zijn genoeg om je van achteren goed zichtbaar te maken! 

Prijs: 12 Euro per wiel. Voor verkoopadressen of online bestellen kijk je op www.skatesave.nl
 

De nighteye 
Een Nighteye kun je om je middel dragen en geeft naar achteren rood licht en naar voren wit. De lichtbron is vooruit een lampje, achter ledjes, dus het geheel is redelijk spaarzaam met batterijen. Dit komt misschien wel het dichste bij de wettelijke verplichte verlichting voor fietsers.

Prijs: rond de 40 Euro, online te koop op www.bladelight.de
 

De lichtslang
Een lichtslang is een al dan niet knipperendlicht dat je over je schoenen, je knie of je elleboogbeschermers kunt dragen. Een hip ding dat zeker opvalt! 

Prijs: Euro 15 Er zijn verschillende fabrikanten en de prijzen lopen nogal uit een. 
 

Skate Lights
De skate lights van K2 bevestig je met de sluitnaaf van je wieltjes aan je skeelers. Net als bij een remblok is hiervoor een extra lange sluitnaaf nodig, die wordt bijgeleverd. Een set bestaat uit een twee stuks; voor en achterlicht zijn uiteraard verschillend.

Prijs: onbekend.

Copyright © 2002 Wout van de Woude
voor buitensport.info

Laatst gewijzigd 11 december 2002