Meest Gestelde Vragen...Skate RoutesSkate evenementenComing Soon ... !!!

 Home


 

 

 

Om in de winkel op te letten

Wil je inline skates aanschaffen, dan moet je eerst weten wat je ermee gaat doen. Ben je er eenmaal uit wat je uit wilt geven, wat voor type skate, lagers en wielen, dan is je schoenmaat niet genoeg. Het internet biedt een aardig prijsvergelijk, maar passen en voelen zijn noodzakelijk. En dat gaat op het web nu eenmaal niet.

1.      Probeer zoveel mogelijk skates en als het voor jou lekker zit, hou ze dan zo lang mogelijk aan. Kies die skate die het lekkerst zit, en neee, dat is niet altijd de mooiste.

2.      Pas skates in de middag of de avond, je voeten zijn dan dikker. Dat komt meer overeen met zoals ze bij het sporten zijn, en bovendien rijden de meeste mensen ’s middags of ’s avonds.  

3.    Als je de skates aantrekt, geef dan zittend met het achterste wieltje een schop tegen de grond zodat je naar achteren schuift in de schoen. Zet daarna pas de veters, snallen, klitteband strak.

Verwante pagina's:
Skates aanschaffen 1
Lagers info
Beginnen
Weggebruik
Productinfo nightsk8s
Heb jij meer tips voor mensen die skates willen aanschaffen?
Mail redactie 

4.      Draag geen al te dikke sokken. Dikke sokken geven de schoen een sponsachtig gevoel, niet zoals hij werkelijk is. Voor het skaten zijn ook speciale sokken te koop.

5.      De hak mag in de skate niet omhoog kunnen komen. Kan dit wel dan kun je niet maximaal afzetten en neemt je stabilliteit af. Zijn schoenen te breed, ook dan neemt je stabilliteit af. Voor je tenen daarentegen moet een (kleine) cm ruimte zitten.

6.      Test kunsstof frames op hun stijfheid. Pak het voorste en achterse wiel vast en probeer het frame te torderen en te buigen. Zit er beweging in, plaats ze dan terug in het schrap.

7.      Let op de stijfheid rond de enkel. Laat de schoen zich hier indrukken, ook dan terugzetten…

8.      De lichtlopendheid van de naven is vaak niet in de winkel te achterhalen. Veel naven zijn gevuld met vet dat soepeler wordt naar gelang het warmer wordt. Pas na een paar kilometer weet je hoe licht de naven lopen.

9.      Algemene voors- en tegens voor snallen, klittenbandsluitingen en veters bestaan niet. Iedere voet is tenslotte anders. Veel fabrikanten combineren snallen of klitteband met veters. Heeft een schoen alleen snallen, dan moeten dat er minstens drie zijn.  

 

Copyright © 2002 Wout van de Woude
voor buitensport.info

Article also available at inline-skate.nl

Laatst gewijzigd 06 januari 2003