Meest Gestelde Vragen...Skate RoutesSkate evenementenComing Soon ... !!!

   Home

 

'Stoute schoenen'

Ik had een stel gekregen skates al twee jaar in de kast liggen. Die twee jaar lagen ze daar gloednieuw en werkloos voor ik het skaten daadwerkelijk ontdekte.

Verwante pagina's:
Skates aanschaffen
Weggebruik
Skate Safe!
Column
Iedere twee maanden vind je hier onder 'Stoute Schoenen' een nieuwe column. (Helaas geen Wout's weekly column, dat klinkt zo veel lekkerder.) Dit zal altijd een verhaal zijn met een meer persoonlijke insteek dan de rest van de site.

Column II
Column III

Mail Wout 
 
  

Geinspireerd door kids die de buurt al rollend, twistend en remmend onveilig maakten bond ik eindelijk deze stoute schoenen onder. De eerste paar keer reed ik heel voorzichtig een rondje in de buurt. Had geen idee hoe ik met hobbels om moest gaan of een bocht in moest zetten. Schaatsen was nooit iets voor mij geweest, misschien daardoor die skates wel links waren blijven liggen... Een gratis boekwerkje van de ANWB bood me uitkomst. Enkele weken later had ik via het internet een skatedate. En my goodness, kon die meid skaten! Daar waren jaren skate-ervaring voor nodig …Althans, dat dacht ik toen nog. Na nog een paar keer skaten met mensen die het al een tijdje deden, wist ik beter. Skaten kun je snel leren van iemand die het beter kan dan jij en het is boven alles een sociale aangelegenheid. Die date is verder niks geworden, wel kwam ik er op die middag in het Vondelpark achter dat je tijdens het skaten makkelijk kunt babbelen. Het is een relaxte bezigheid die je zo in- of ontspannend kunt maken als je wilt en skaten nodigt uit tot diepgaande gesprekken onderweg.  

Nu skate ik in mijn eentje om te trainen en samen om bij te kletsen. Mannen schijnen het nodig te hebben samen iets te ondernemen om te kunnen praten. En skaten is bij mij uitgegroeid tot een heel apart medium. Op het fietspad langs de zeeweg naar Bloemendaal worden carriere adviesen op maat gegeven, en irritaties op het werk besproken. Langs het Spaarne wordt het hele oeuvre van wel geen succes in de liefde doorgenomen. En op de terugweg zwijgen we eensgezind, niets anders ten gehore brengend dan het zo hard mogelijk zoefen van de wieltjes en een kort vriendelijk ‘hoi’ naar tegenliggers die zich ook op 8 of 10 wieltjes voortbewegen.  

Skaten is voor mij een communicatiemiddel geworden, maar ook een sport waarin ik me heerlijk uit kan leven of relaxt van de omgeving kan genieten. De ins and outs van de sport ben ik hier samen met andere mensen aan het verzamelen. Nieuwtjes, handige links, routes die we zelf hebben uitgestippeld of van vrienden of kennissen overgenomen of gemaild hebben gekregen.

Ik wens iedereen veel plezier aan deze site, en natuurlijk vooral veel plezier met skaten.

Wout

 

Copyright © 2002 Wout van de Woude
voor buitensport.info

Laatst gewijzigd 06 januari 2003