Meest Gestelde Vragen...Skate RoutesSkate evenementenComing Soon ... !!!

   Inline

 

Inline Actueel
Op deze pagina vind je een overzicht van actualiteiten in en rondom de skatesport.
Haagse Skatenach 16 augustus 2002
Inline skater ten einde? 3 juli 2002
WNS Rotterdam 27 juni 2002:
Verwante pagina's:
Inline skaten
Nightskates
Nieuw op de site:
Remmen I
Remmen II
ABEC Nonsense
Techni-info
Mail redactie 
 

  

16 augustus 2002
Skatenach:
pilot-project op 7 september

In navolging van San Fransisco, Parijs, Amsterdam en Rotterdam krijgt nu ook de residentie een nachtelijke skate-event: de Haagse Skatenach. 

De Skatenach is een initiatief van Den Haag Events (onderdeel van de Stichting Promotie Den Haag), Rollerwave Skatespeciaalzaak & -school, de HTM en de hulpdiensten van de Gemeente Den Haag. Het punt waar gestart wordt, is het Zuiderpark. Rond 18.30 uur wordt het startschot gegeven van de 16 kilometer lange skateroute, die uiteindelijk ook weer eindigt in het Zuiderpark. Officiële rustpunten zijn er bij de HALO en het Vredespaleis.

Deelname
Alle leeftijden zijn van harte welkom tijdens de Skatenach. Inschrijven voor het evenement kan alleen via de website:  www.skatenach.nl  Deelname is gratis en er kunnen maximaal 1.000 mensen participeren in dit skate-event

Den Haag zien op skates
De skaters gaan langs bekende en minder bekende plekjes van Den Haag. Deze skatetocht is zeker geen prestatietocht, want de organisatie ziet het ‘fun’-element tijdens de Nach als het meest belangrijke! Plezier, ontspanning en gezelligheid zijn dan ook dé elementen van dit pilot-project. 

Ervaring
Er zal in een ontspannen tempo door de stad Den Haag geskate gaan worden. Tevens vindt er begeleiding plaats door Politie Haaglanden, ervaren skaters en EHBO-ers. Aangezien het een wegparcours betreft, is enige skate-ervaring echter wel een vereiste. Ook goede bescherming tegen blessures is een noodzaak; het dragen van een volledige beschermset (bestaande uit pols-, elleboog-, kniebeschermers en een helm) wordt nadrukkelijk geadviseerd. >> Meer info

3 juli 2002
Tijdschrift 'Inline Skater' in de gevarenzone.
Nummer twee 2002 van Inline Skater liet maar op zich wachten. Deze week gaf het magazine haar abonnee's opheldering. 

Door gebrek aan adverteerders en omdat inline skater niet meer samenwerkt met de skatebond (een abonnement was automatisch verbonden aan het skate vaardigheidsbewijs). Inline skater nam ook in haar artikelen duidelijk afstand van het beleid van de bond. Een derde reden die genoemd wordt is de afname van het aantal skate-evenementen in Nederland.

In de bried aan de abonees maakt het tijdschrift bekend dat het niet langer financieel verantwoord is het tijdschrift voort te zetten. Wel wordt nog geprobeerd het blad bij een andere uitgever onder te brengen.

Op de site van inline skate is geen informatie te vinden.

27 juni 2002:
Wednesday Night Skate R'dam gaat door!

De gemeente Rotterdam heeft organisator CIS-Octagon bevestigd de vergunning voor de skatenights af te geven. De AA-drink Wednesday Night Skate vindt plaats op vier achtereen volgende woensdag avonden vanaf 24 juli 2002.

Op de website doet de organisatie een oproep voor nieuwe vrijwilligers. De stichting die het evenement voorheen organiseerde maar wegens financiële problemen afhaakte lijkt daarmee volledig buiten beeld te zijn.

De start en finish van de wednesdayskate zijn op het Binnerottehof bij de Meent, onder Rotterdammers beter bekend als ‘Het Marktplein’. De eerste tocht start op 24 juli 2002.  Verzamelen vanaf  19.00 uur, startschot om 19.30 uur. >> Meer info

 

 

Copyright © 2002 Wout van de Woude
voor buitensport.info

Laatst gewijzigd 06 januari 2003